Tooraine loeb!

Tegelt ka! Seega me oleme oma südameasjaks võtnud selle, et tooraine oleks:

a) kvaliteetne – see on kõige tähtsam. Kvaliteetne tähendab, et maitsev ning hästi kasvanud. Lõhnab, hea tekstuuriga ja maitseb hästi.

b) meie kandist, kui vähegi võimalik. Oma menüü oleme ehitanud ülesse niimoodi, et suurem osa toidust kasvab siin samas Eestis või lähiriikides. Kaugetest maadest pärinevat kaupa üritame hoida minimaalsena, aga näiteks pruuni riisiga on meie valikud üsna piiratud.

c) mõistliku hinnaga. Oleks lihtne teha toitu, mis oleks mahe, hüperlokaalne ja nii edasi, kuid siis oleks paraku ühe kõhutäie hind seal 15+ euro juures, mis on meie arvates liiga palju.

d) väikese jalajäljega. Mõnikord on loodussõbralikum saata siia tooraine lõuna-Euroopast, kus kliima soosib asjade kasvamist vs kütta Eestis talvel kasvuhoonet.

e) ei läheks raisku. Alati jääb midagi üle, mõni kõva juurikas, mida niisama süüa ei saa. Aga paned blenderisse, teed püreeks ning pistad keema, lased profil maitsestada ning ennenäe imet – sellest kõvast prügijuurikast on saanud imeline supp!

Comment

Be the first one who leave the comment.

Lisa kommentaar