Jürgen tutvustab Telliskivi plaane

Istusime peakoka Jürgen Lipiga maha ning uurisime, mis täpsemalt seal Telliskivis saama hakkab. Jürgenist tehtud pilt rustikaalsest Rataskaevu IDU keldrist, kus kevadel 3 kuud igapäevane WOLTi ja BOLTi möll käis, on tänaseks vaid üks helge mälestus. Nüüd hakkab uute mälestuste loomine vägagi viisakates, valgusküllastes ja renoveeritud ruumides.

Tere Jürgen! Räägi meile, mis seal Telliskivis saama hakkab?

Telliskivis hakkab saama päris lokaalne IDU nii nagu kõik sellest unistanud on. Saame lõpuks ometi viia ellu oma missiooni – taasühendada inimesi päris toiduga. Ma väga loodan, et toome oma kohaliku ja värske toiduga paljude inimeste toidulauale tervislikke valikuid mõistliku raha eest juurde. Samuti on meil plaanis ka päris mõnus snäkivalik, mida kohaliku limpsi või õlle kõrvale ampsata. Meie juurest lahkudes ei pea sa tundma seda tunnet et viskaks tunnikeseks pikali vaid meie toit muutub sinu kehas puhtaks energiaks.

Millised tulevad ruumid?

Ruumid tulevad Telliskivi Loomelinnakule kohased – on palju taaskasutatud materjale ning kamaluga käsitööd. Materjalide valikul oleme eelistanud kas taaskasutust või looduslikke materjale. Lisaks oleme nii valguse kui rohelisuse koha pealt üsna maiad, seega loodetavasti saab see keskkond olema nagu tükike kevadist värkust siia Eesti pimedasse talve. Tähtis on, et klient tunneks meie juures ennast nagu hea sõbra juures – vajadusel saaks kiiresti oma kõhu täis süüa, aga teinekord oleks mõnus ka pikemaks ajaks tiksuma jääda.

Millise tehnikaga töötajad toimetada saavad?

Tehnika osas me kokku hoidnud ei ole ja oleme tellinud ainult premium klassi tehnikat – lühikeses faasis kulutasime palju, aga pikas perspektiivis hoiame kokku nii raha kui kõigi asjaosaliste närve.

Milline hakkab olema toit?

Toidu kohta on kolm märksõna – kiire, tervislik ja maitsev. Me püüame toorainet hoida võimalikult ausana, kasutades seda värskelt, marineeritult või kuumutatuna. Ma ei tahaks seda lauset kasutada, sest see on nagu klišee mida iga restoran enda turunduses kasutab ja seda reaalselt teeb väga vähe, aga püüame enda tooraine saada võimalikult palju Eestist. Kas siis siin kasvanud, või ostame kodumaise toidutöötleja käest. Ning kui Eestist ei saa, siis võimalikult lähedalt. Parema näitena selle suhtumise illustreerimiseks toon näiteks smuutid. Teeme neid kohalikest marjadest ja paksendame kaerapiimaga – levinud banaani ega avokaadot me ei kasuta. Nii on keskkonnale oluliselt parem. Väga ootame ka juba suve kus saaks päris oma Eesti juurikaid talveks hapendada ja marineerida – see saab olema ilmselt põnev aeg. Kui kellelgi hoovis palju tomateid, rabarbereid ja muud sellist kraami üle jääb – me võtame endale!

Lisaks põlluhooajal hakkab nägema meie menüüdes ka juba Rataskaevu ajast tuttavaid hooajalisi toite. Olgu selleks rabarber, karulauk või maasikas – värskest kodumaisest toorainest pole midagi paremat ning selle ümber meie menüü keerlebki.

Peaaegu unustasin, uuendusena hakkab meilt ka hommikusööki saama, et tegus päev saaks maitsva alguse!

Milline hakkab olema jook?

Joogile on meil konkreetne piir ja jook hakkab olema üleni kohalik – kõik joogid, tee hakkab oleme täitsa oma meie Eesti kraam. Kohvi meil ei kasva, aga saame kasutada Eestis jahvatud kohvi. Eesti joogitööstus lihtsalt on ajaga nii palju edasi arenenud, et ei olegi vaja kuskilt importkaupa osta. Itaallane vaidleks võib-olla vastu, aga selleks on teised kohad. Meil on kodumaine kogemus.

Mis teeb IDUs töötamise eriliseks?

IDUs töötamise teeb eriliseks see, et see on algus millelegi suurele. IDU eesmärk ei ole olla harju keskmine koht Telliskivis, IDU eesmärk on jõuda üks päev tervesse Euroopas ning see saab alguse just nüüd ja seda saame teha koos asjalike ja toredate kaastöötajatega, kes mõtleksid meiega kaasa ja tahaksid koos areneda IDUga. Meie jaoks oleks väga huvitav mõelda, milline oleks see kohalik menüü näiteks Rootsis või Saksamaal. Aga enne on vaja Eestis kanda kinnitada, siis hakkame välja poole vaatama. Me oleme oma juhtimisega väga läbipaistvad – sina, meie super töötaja (võimalik, et varsti ka osanik), tead mis ettevõttes toimub ning sul on võimalik ka tuleviku osas kaasa rääkida.

Milliseid inimesi te kolleegiumisse otsite?

Minu ootused tulevastele kolleegidele on suhteliselt klassikalised – teeme nalja, teeme tööd ja areneme. Koha peal ma tammuda ei viitsi ja loodan, et tulevased kolleegid samuti. Loomulikult peaks inimesi kõnetama meie missioon, väärtused ning see millest ma siin rääkinud olen. Kuna me oleme ise üsna sportlikud, siis tsiteerin siinkohal maailma parimat korvpallurit Michael Jordanit: “Talent wins games, but teamwork and intelligence win championships”. Me siiralt usume seda.

Töökuulutustega saab tutvuda SIIN. Me otsime päris mitut inimest, seega tasub julgelt kandideerida.

Milline on palgatase?

Usun, et IDU palgatase on keskmisest toitlustuskohast kõrgem – muidugi eeldab see ka vastutust ja asja südamega tegemist. Kindlasti ei ole me kitsid ka kõrgema palga maksmisel, kui ettevõttel on see võimalus ja sina seda väärt oled. Kindlasti usume, et võtmetöötajatel peaks olema tulevikus ka võimalus sellest loost saada omanikena osa.

Kas on ka mingeid boonuseid?

Boonusteks on näiteks sporditoetus – iga kuu 33€ eest hüvitab ettevõte sportimise kulud. Loomulikult tasuta toit ja teised majasisesed soodustused. Me tahame jõuda ka tulemuspalga süsteemini, aga selleks peame mõnda aega olema lahti olnud, et näha kuidas numbrid tööle hakkavad. Kindlasti teeme ka töötajate vahel põnevaid võistlusi, mille auhinnaks näiteks reis kuskile toredasse kohta.

 

Comment

Be the first one who leave the comment.

Lisa kommentaar