CRUMP teeb kanepist liha

Kuigi IDU ei ole vegan koht nagu paljud arvavad, on meil väga suur rõhk taimsel. Seetõttu on meil hea meel, kui meie poole pöördusid Eesti oma poisid, kes teevad kanepi ja hernejahust liha asendajat. See on The Naturist ja nende unikaalne toode CRUMP.

Miks see meile meeldib? Kui tavalistel lihaasendajatel on igasugu asju sisse pandud, mis päris toidust on väga kaugel, siis Crumpil on mahe ja naturaalne. Seega kui kutid pöördusid, et kuulge teeme koos ühe kõhutäie, siis peale esimest degustatsiooni olime otsustanud, et koostöös siit midagi sünnib.

Tegime väikese intervjuu Crumpi ühe põhivenna – Taavid Mikomägiga.

 

Tere Taavid, kes sa oled, mis sa teed?

Olen suur enesearengu fänn – huvitun vanade meeste elutarkustest ning katsun seada ellu korrapära, et igapäevaselt oleks endal mõnus olla ja et liigselt ümbritsevat ei koormaks.

Lugu on üsna lihtne. Varajastes kahekümnendates põletasin end suurte ambitsioonide ja tööga läbi. Sära ja hingerahu taga otsides kolistasin psühhiaatrite, jogide, gurude, nõidade ja mungakloostrite uksi nii kodumaal kui võõrsil. Viisin nii ennast kui teisi rännakutele enda sisemaailma ning vedasin podcasti meeste vaimsest tervisest. Seda, kuni eelmise aasta lõppedes leidsin enda ümbert mõttekaaslased, kellega koos hakkasime välja töötama ettevõtet, mille ainus eesmärk on pakkuda inimestele jätkusuutlikku toitu.

Crump on meil tiimiga justkui pensionisammas, millega soovime propageerida tervislikku ja planeedisõbralikku elustiili ning hiljem, kui oleme tublisti tööd teinud, saame kõrvale pandud raha eest lapsi kasvatada. Tunnen, kuidas mu iga karvake on seda toiduettevõtet ehitades eneseteostuse tipus, see on kui teraapia. Olen kontori põrandaid pestes, toodet pakendades, üritustel tacosid meisterdades kui emaile kirjutades südamest õnnelik!

 

Rõõm kuulda, kui inimesed nii kihvti kirega asja teevad. Räägi mis on CRUMP ja kust see tuleb?

Crump on Eesti mahepõldudelt korjatud kanepiseemnetest (80%) ja Läti mahehernestest (20%) tehtud lihaasendus. See on valgu, asendamatuid aminohappeid, magneesiumit ja kiudaineid täis supertoit, mis vee, maitseainetega ja panniga kohtudes muutub taimseks-hakklihaks. Crump on vegan, gluteeni- ja muu jama vaba. Hea nii planeedile kui inimkehale. Pole isegi säilitusaineid, aga kuivainele kohaselt kestab parim enne kauem kui Maa teeb 1.5 ringi ümber päikese.

 

Kust tuli selline idee kanepijahust hakkliha tegema hakata?

Idee sündis vaadates erinevaid dokke, mis rääkisid, kui katkine on toiduainetööstus. Toit kasvab monokultuursetel põldudel, see söödetakse sisse loomadele, kes ei taha puurides elada ja lõpuks läheb see siis poes või kodukülmikus halvaks ka. Uurides jätkusuutlike valguallikate kohta saime selgeks, et kanepiseemned on top valik ning sealt viisid rida veidraid ja õnnelikke juhuseid meid just selle tooteni ning eriti vinge meeskonnani.

Idu Telliskivi CRUMP

 

Miks on CRUMP parem kui tavalised liha alternatiivid?

Crump on parem kui mõni teine lihaalternatiiv just seetõttu, et me oleme otsustanud teha selle nö “preemium” klassi toorainest ehk kanepiseemnetest mitte odavast sojast või ainult hernest. Nii on selle toote jalajälg eriti öko, kuna mahe kanepipõld seob rohkem CO2 kui mets ning rikastab, mitte ei koorma põllumuldasid. Lisaks tagavad mahepõllumajanduse põhimõtted meile puhtamad veekogud ja üldse toredama looduselu. Crump sisaldab võrreldes soja või täis-herne toodetega tublisti rohkem valku ning muid kasulikke aineid.

 

Kas saab koju ka omale CRUMPi osta ja ise vaaritada?

Crumpi on lihtne ka kodus teha. Ühest karbist saab tervele perele mitu head ja erilist õhtusööki ning seda saab endale soetada kas näiteks Telliskivi IDUst või meie kodulehelt naturistfood.com.

CRUMP

Egas muud kui vinge värk, tulge proovige CRUMP x IDU kanepiliha kaussi ning kui maitseb, siis vii karp endaga koju kaasa!

 

1 Comment

  • ✨ Aitäh, Ailar ja IDU-pere meid juba esimesest päevast toetamast ja avasüli vastu võtmast! Hurraa! Taavid ❤️ www.naturistfood.com

Lisa kommentaar